בכל שנה נפגעים בישראל מאות עובדים בתאונות עבודה והאופן בו הם נוהגים בדקות או בשעות הראשונות שאחרי התאונה פעמים רבות יגדיר ויכריע את הדיון העתידי על פיצויים.
לכן, נפתח בהמלצה הגורפת אליה רמזנו בכותרת, בכל מקרה, אם עברתם תאונת עבודה, ממש אחרי שקיבלתם טיפול רפואי ראשוני, פנו לעורך דין מומחה בדיני עבודה.
כשאנחנו חושבים על 'תאונת עבודה' הדימוי הראשון שיצוף בראשנו יהיה, קרוב לוודאי, נפילה של פועל מגובה רב באתר בנייה.
למרבה הצער נהרגים בישראל למעלה מעשרה פועלי בניין בשנה ועשרות נוספים סופגים פגיעות קשות.
תאונות מסוג זה הן תאונות עבודה מובהקות ולרוב אין מחלוקת על העובדה שהעובד נפגע בתאונת עבודה.
בדרך כלל המציאות יותר מורכבת והרבה יותר מתעתעת. עובדים רבים שנפגעים בתאונות עבודה אפילו לא מודעים לזה וכתוצאה מכך נהנים ממימוש זכויות המגיעות להם בדין.
למשל, אם נפגעתם בתאונת דרכים בדרך אל מקום העבודה או בחזרה ממנו, אתם מוגדרים 'נפגעי תאונת עבודה' וזכאים לפיצוי מהביטוח הלאומי על אובדן ימי עבודה והשלכות נוספות של התאונה על היכולת התעסוקתית שלכם.
גם תאונה טיפשית וטריוויאלית כמו החלקה בשירותים או כווייה מכוס קפה שתכולתה הלוהטת נשפכה עליכם בטעות מוגדרת מבחינה משפטית כתאונת עבודה בדיוק כמו במקרה של פועל שצנח מפיגום.
במקרה של תאונת עבודה, מומלץ לאמץ את הכלל: כשיש ספק, אין ספק. כמו שהזכרנו מומלץ להתייעץ עם עורך דין ליחסי עבודה בשלב מוקדם.
במרבית המקרים די בשיחה קצרה עם עורך דין לדיני עבודה כדי להבין אם האירוע שעכשיו עברתם הוא אכן תאונת עבודה.
כאשר מתרחשת תאונת עבודה חשוב מאוד לתעד את הדברים.
אם יש עדי ראייה ודאו שהם אכן ערים למה שהתרחש ובקשו מהם לתעד את גרסתם.
עדכנו את המנהל או הבוס וכמובן בכל מקרה של טיפול רפואי דאגו לשמור על המסמכים במקרה שהגעתם למיון בקשו מהרופא שכותב את מכתב השחרור לציין את נסיבות התאונה ומקום הפגיעה.
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם!
WhatsApp us