על פי תקנות הנגישות לשירות, ותקן ישראלי 5568, המבוסס על הנחיות WCAG 2.0 לרמה AA, עסקים וארגונים המפעילים אתר אינטרנט ציבורי חייבים להנגיש את האתר בהתאם לדרישות החוק.
אם עסק או ארגון לא ינגיש את האתר שלו, הוא עלול להיות חשוף לאכיפה של החוק, ועלול לקבל קנסות.
הקנסות על אי הנגשת אתר אינטרנט מחולקים לשלושה מסלולים:
- מסלול מנהלי: נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות יכולה להוציא צו נגישות המורה לעסק או לארגון להנגיש את האתר שלו. אם העסק או הארגון לא יבצע את ההנגשה כנדרש בצו, הוא עלול להיקנס בסכום של עד 75,000 ש"ח לכל יום של הפרה מעבר לתקופת הזמן שנקבעה בצו.
- מסלול אזרחי: כל אדם יכול לתבוע עסק או ארגון בגין אי הנגשת אתר אינטרנט. התביעה יכולה להיות פרטנית או ייצוגית. אם התובע ינצח בתביעה, העסק או הארגון עלול לשלם לו פיצויים בסכום של עד 50,000 ש"ח.
- מסלול פלילי: במקרים מסוימים, אי הנגשת אתר אינטרנט עלולה להיחשב לעבירה פלילית. העונש על עבירה זו הוא קנס של עד 150,000 ש"ח או מאסר של עד שנתיים.
חשוב לציין כי הקנסות על אי הנגשת אתר אינטרנט עלו בשנים האחרונות. בשנת 2023, נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות החלה להוציא צווי נגישות המורים לעסקים וארגונים להנגיש את האתרים שלהם בהתאם לדרישות החוק. כמו כן, נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות החלה להגיש תביעות אזרחיות נגד עסקים וארגונים שלא הנגישו את האתרים שלהם.
כדי להימנע מקנסות על אי הנגשת אתר אינטרנט, חשוב לעסקים וארגונים להיערך להנגשת האתר שלהם בהתאם לדרישות החוק. ניתן להיעזר באנשי מקצוע להנגשת אתרים כדי לוודא שהאתר עומד בדרישות החוק.
קראו עוד על – תוסף נגישות עושים שוויון